Op Nyheder - hvalpe

F.t. cocker spanielen
Startside Op F.t. cocker spanielen Bracken Carrie Bruno Hvalpe 2009 Links Fotos


     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F.t. cockeren er en jagthund. Nok lille af størrelse, men med en jagtpassion ud over det sædvanlige.

 

I avlen af ft. cockere tæller primært de jagtlige egenskaber. Ft. cocker spanielen må derfor ikke forveksles med den traditionelle cocker spaniel. Den traditionelle cocker har igennem tiden været avlet primært med fokus på udstilling og har måske som følge heraf været plaget af nogle skavanker: Hængende øjne, savl og til tider karakterbrist.

 

Kort søg under bøssen, en medfødt lyst til apportering og en voldsom vandpassion er karakteristika for ft. cockeren. 

Sammenlignet med en ft. springerspaniel har ft. cockeren en mindre udbredelse i Danmark, men noget tyder på at andelen er stigende. En betydelig del af avlsmaterialet hentes fra England, hvor racen er mere udbredt. 

 

Ft. cockeren er uanset om der er tale om tæver eller hanner meget lidt dominerende og er lette at dressere. Dens bløde væsen gør, at man som bonus til den passionerede jagthund får en kærlig og charmerende familiehund. 

 

Størrelsen og en fantastisk næse er utvivlsomt medvirkende til at ft. cockerspanielen er ved at få et gennembrud i anvendelsen som narkohund.

 

Fra Klubben for Field Trial Spaniels velkomstfolder har jeg hentet:

Noget om hundene

Field Trial Springer- og Cocker Spaniels kendetegnes ved at være stødende jagthunde af middel størrelse, kompakte, stærke og muskuløse med en meget stor jagtpassion.

De arbejder i et kort, energisk søg - under bøssen - i god kontakt med føreren og rejser vildtet spontant.

De er meget modige og pågående i al slags terræn, og de er født som spontane apportører med en blød mund.

Field Trial Spaniels har endvidere stor vandpassion. Hundene har et blidt og bøjeligt sind uden dominans og er derfor lette at dressere. De kræver dog dressur før jagt.

Læs mere: http://www.ftspaniels.dk/Send e-mail til semn@ftcocker.dk med eventuelle spørgsmål eller hvis du er interesseret i en af hvalpene.
Senest opdateret: 02. januar 2011